Corporatie Boeken

Over bewegen, het in contact komen van jong met oud en burgerinitiatieven. Leuk voorleesboek voor kinderen en interessant materiaal voor zorg- en welzijnsorganisaties! Bestel het boek Oma zet de buurt op stelten

Boek over het toekomstperspectief voor het grondbeleid van corporaties in het licht van wijzigingen in marktomstandigheden en overheidsbeleid
Nieuw boek over het verantwoord reduceren van bedrijfskosten
Over het verantwoord reduceren van bedrijfskosten - Meer weten?
Handboek voor waarzeggers

Handboek voor waarzeggers: 'Een waarheidszoekende aanpak die zeer welkom is voor functionarissen in de volkshuisvesting' (Openbaar Bestuur, april 2011)

Zorg, economie en de staat

'Intrigerende kost' (Binnenlands Bestuur). Nieuwsgierig? Bestel het boek Zorg, economie en de staat

Klik op de afbeelding om te vergroten

Auteur: Ben Ipenburg

De studie Zorg, economie en de staat is een analyse van de ontwikkelingen in de zorgsector. De zorgsector is een dominant en kostbaar domein van de verzorgingsstaat. Kostbaar in twee betekenissen: gezondheid is een waardevol goed én de kosten van de zorg zijn hoog en leggen druk op de economie van het land. Het thema van het boek is de strijd tussen waarden en waarde.
Het boek gaat ook over de kosten van het zorgsysteem en hoe die te beheersen zijn. Over politieke en economische veranderingen en over de experimenteerzucht van de Nederlandse overheden, waardoor hervormingen in het Nederlandse zorgsysteem wereldwijd als het meest innovatief worden gezien, maar tegelijkertijd de sector destabiliseren.

Ben Ipenburg beschrijft hoe de staat met alle veranderingen en tegengestelde behoeften en verlangens omgaat. Hij houdt geen betoog tegen marktwerking in de zorg. De discussie voor of tegen marktwerking levert geen interessante resultaten op. De analyse en wat we daarvan kunnen leren, doet dat wel.

Aad Koster, directeur van Actiz, organisatie van zorgondernemers, over Zorg, economie en de staat: ‘Het boek is zeer interessant en lezenswaardig. Bovendien biedt het stof tot nadenken en handvatten om te begrijpen wat er dagelijks in de zorgsector speelt.’ Als directeur van een zorginstelling in Harderwijk en senior adviseur bij Usus bv in Wezep kent drs. Ben Ipenburg MBA zowel de theorie als de praktijk van de zorgsector.

Bestellen

Terug naar Boeken  

Terug naar Wonen-Zorg

Over deze website

CorporatieBoeken.nl biedt een variëteit aan boeken/ publicaties die zowel volkshuisvestings- als zorggerelateerd zijn. Nestas communicatie geeft deze boeken/ publicaties in opdracht, in eigen beheer of in samenwerking met andere partijen die werkzaam zijn op het terrein van de volkshuisvesting in de breedste zin van het woord uit. Het gaat om onder meer managementboeken en praktijkboeken.

Nestas communicatie is een onafhankelijk communicatiebureau op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Haar basis ligt in de sociale volkshuisvesting. Ze kent de regels en spelers in de branche. 


 


Veluwezoom 32   -   1327 AH Almere   -   T. 036 530 77 00   -   E. info@corporatieboeken.nl

Copyright Nestas communicatie 2018   -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT   -   Sitemap   -   Privacyverklaring   -   Inloggen