Corporatie Boeken

Over bewegen, het in contact komen van jong met oud en burgerinitiatieven. Leuk voorleesboek voor kinderen en interessant materiaal voor zorg- en welzijnsorganisaties! Bestel het boek Oma zet de buurt op stelten

Boek over het toekomstperspectief voor het grondbeleid van corporaties in het licht van wijzigingen in marktomstandigheden en overheidsbeleid
Nieuw boek over het verantwoord reduceren van bedrijfskosten
Over het verantwoord reduceren van bedrijfskosten - Meer weten?
Handboek voor waarzeggers

Handboek voor waarzeggers: 'Een waarheidszoekende aanpak die zeer welkom is voor functionarissen in de volkshuisvesting' (Openbaar Bestuur, april 2011)

Zorg, economie en de staat

'Intrigerende kost' (Binnenlands Bestuur). Nieuwsgierig? Bestel het boek Zorg, economie en de staat

Klik op de afbeelding om te vergroten

Auteur: Yvonne Witter

Bewegen helpt zorgvragen voorkomen en brengt jong, oud en buurtbewoners met elkaar in contact. Ook voelen mensen zich fysiek en psychisch vaak beter als zij bewegen. Deze actuele en maatschappelijke thema’s stelt auteur Yvonne Witter op speelse wijze aan de orde in het kinderboekje Oma zet de buurt op stelten. 

In dit luchtige, fraai geïllustreerde voorlees- en voorlichtingsboekje ontdekt de lezer hoe oma Sita het heft in handen neemt en een burgerinitiatief start. Zij is een actieve en doortastende Surinaamse, die in haar enthousiasme haar gelijknamige kleindochter meeneemt. Al stuit het plan soms op weerstand, samen met de hele buurt zorgen zij ervoor dat er op een verlaten veldje een beweegtuin tot stand komt.
Witter laat verder zien dat bewegen leuk en gezond is en op allerlei manieren te stimuleren is. Kijk maar naar oud-topsportster Olga Commandeur! Zij schreef het voorwoord en maakte drie oefeningen voor jong en oud, om samen in beweging te komen.
Tot slot wijst de auteur op het belang van waardevolle contacten tussen verschillende generaties. Opa en buurjongen Teun schaken veel; oma en Sita doen samen yogaoefeningen en kletsen heel wat af over vroeger en nu.

Het boekje is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar, maar is zeker ook leuk voor volwassenen. Het zou mooi zijn als kinderen door het (samen!) lezen van het boekje met elkaar en met anderen (volwassenen) in gesprek gaan over bewegen, burgerinitiatieven en andere thema’s die de auteur aanstipt.
Oma zet de buurt op stelten is ook interessant materiaal om te gebruiken op scholen, bij vrijwilligers- en sportorganisaties, of op bijeenkomsten van zorg-, ouderen-, patiënten- of consumentenorganisaties ter inspiratie.

Van elk verkocht exemplaar gaat € 2 naar het Jeugdsportfonds.

Bestellen

Terug naar Boeken

Terug naar Wonen-Zorg

Over deze website

CorporatieBoeken.nl biedt een variëteit aan boeken/ publicaties die zowel volkshuisvestings- als zorggerelateerd zijn. Nestas communicatie geeft deze boeken/ publicaties in opdracht, in eigen beheer of in samenwerking met andere partijen die werkzaam zijn op het terrein van de volkshuisvesting in de breedste zin van het woord uit. Het gaat om onder meer managementboeken en praktijkboeken.

Nestas communicatie is een onafhankelijk communicatiebureau op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Haar basis ligt in de sociale volkshuisvesting. Ze kent de regels en spelers in de branche. 


 


Veluwezoom 32   -   1327 AH Almere   -   T. 036 530 77 00   -   E. info@corporatieboeken.nl

Copyright Nestas communicatie 2018   -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT   -   Sitemap   -   Privacyverklaring   -   Inloggen