Corporatie Boeken

Over bewegen, het in contact komen van jong met oud en burgerinitiatieven. Leuk voorleesboek voor kinderen en interessant materiaal voor zorg- en welzijnsorganisaties! Bestel het boek Oma zet de buurt op stelten

Boek over het toekomstperspectief voor het grondbeleid van corporaties in het licht van wijzigingen in marktomstandigheden en overheidsbeleid
Nieuw boek over het verantwoord reduceren van bedrijfskosten
Over het verantwoord reduceren van bedrijfskosten - Meer weten?
Handboek voor waarzeggers

Handboek voor waarzeggers: 'Een waarheidszoekende aanpak die zeer welkom is voor functionarissen in de volkshuisvesting' (Openbaar Bestuur, april 2011)

Zorg, economie en de staat

'Intrigerende kost' (Binnenlands Bestuur). Nieuwsgierig? Bestel het boek Zorg, economie en de staat

Klik op de afbeelding om te vergroten

Auteur: F. ten Cate

Van elke vijf inwoners in ons land wonen er twee in een corporatiewoning. Van de andere drie zullen er een of twee in een corporatiewoning hebben gewoond of – op latere leeftijd – gaan wonen. Dat is het resultaat van zo’n anderhalve eeuw ‘werken aan wonen’ door woningcorporaties. In die periode hebben met wisselend succes tienduizenden vrijwilligers, later gesteund door een groeiend corps professionele krachten van zo’n duizend corporaties, gezorgd voor de bouw van zo’n 2,4 miljoen woningen. Een aandeel in de totale Nederlandse woningvoorraad dat er zijn mag: veertig procent!

Woningcorporaties in Nederland geeft een boeiend beeld van de sociale volkshuisvesting. Het ontstaan van woningcorporaties, de rol van de overheid, de centrale thema's, de taken van sociale verhuurders – kortom, een boekje voor iedereen die geïnteresseerd is in sociale woningbouw en die meer wil weten over de achtergronden.

Bestellen

Terug naar Boeken

Terug naar Wonen algemeen

Over deze website

CorporatieBoeken.nl biedt een variëteit aan boeken/ publicaties die zowel volkshuisvestings- als zorggerelateerd zijn. Nestas communicatie geeft deze boeken/ publicaties in opdracht, in eigen beheer of in samenwerking met andere partijen die werkzaam zijn op het terrein van de volkshuisvesting in de breedste zin van het woord uit. Het gaat om onder meer managementboeken en praktijkboeken.

Nestas communicatie is een onafhankelijk communicatiebureau op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Haar basis ligt in de sociale volkshuisvesting. Ze kent de regels en spelers in de branche. 


 


Veluwezoom 32   -   1327 AH Almere   -   T. 036 530 77 00   -   E. info@corporatieboeken.nl

Copyright Nestas communicatie 2018   -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT   -   Sitemap   -   Privacyverklaring   -   Inloggen