Corporatie Boeken

Over bewegen, het in contact komen van jong met oud en burgerinitiatieven. Leuk voorleesboek voor kinderen en interessant materiaal voor zorg- en welzijnsorganisaties! Bestel het boek Oma zet de buurt op stelten

Boek over het toekomstperspectief voor het grondbeleid van corporaties in het licht van wijzigingen in marktomstandigheden en overheidsbeleid
Nieuw boek over het verantwoord reduceren van bedrijfskosten
Over het verantwoord reduceren van bedrijfskosten - Meer weten?
Handboek voor waarzeggers

Handboek voor waarzeggers: 'Een waarheidszoekende aanpak die zeer welkom is voor functionarissen in de volkshuisvesting' (Openbaar Bestuur, april 2011)

Zorg, economie en de staat

'Intrigerende kost' (Binnenlands Bestuur). Nieuwsgierig? Bestel het boek Zorg, economie en de staat

Klik op de afbeelding om te vergroten

Kennis en besluitvorming in de volkshuisvesting

Auteur: Klaas Mulder

Weet u hoe de wereld er in 2015 uitziet? Kunt u zich een beeld vormen van de maatschappelijke en economische werkelijkheid van 2015 of zelfs van 2050? Volkshuisvesters en ontwikkelaars van maatschappelijk vastgoed staan telkens weer voor de bijna onmogelijke opgave verstandige besluiten te nemen over investeringen die pas op de lange termijn kunnen worden terugverdiend. Zij moeten kunnen waarzeggen!

Het Handboek voor waarzeggers gaat over de waarheidsvinding in de volkshuisvesting. Het levert een bijdrage aan de kwaliteit van argumentatie en besluitvorming in de sector van de volkshuisvesting en houdt beslissers een spiegel voor. Vragen als welke bril heb ik op als ik onderzoeksverslagen lees, met welke intenties luister ik naar belanghouders, welk argument accepteren we en welke niet komen aan de orde. Inzichten uit de kentheorie vormen hierbij de basis. Een beter gebruik van kennis garandeert niet dat nooit meer verkeerde besluiten worden genomen. Niemand is immers helderziend. Maar wel kan het maken van onnodige fouten worden voorkomen. En wat misschien wel belangrijker is: beter onderzoek en helder denkwerk kunnen ook een bron van creativiteit en innovatie zijn.
 
'Een waarheidszoekende aanpak die zeer welkom is voor functionarissen in de volkshuisvesting' (Openbaar Bestuur, april 2011).

Lees hier de volledige recensie van Openbaar bestuur april 2011

Bestellen

Terug naar Boeken

Terug naar Wonen algemeen

Over deze website

CorporatieBoeken.nl biedt een variëteit aan boeken/ publicaties die zowel volkshuisvestings- als zorggerelateerd zijn. Nestas communicatie geeft deze boeken/ publicaties in opdracht, in eigen beheer of in samenwerking met andere partijen die werkzaam zijn op het terrein van de volkshuisvesting in de breedste zin van het woord uit. Het gaat om onder meer managementboeken en praktijkboeken.

Nestas communicatie is een onafhankelijk communicatiebureau op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Haar basis ligt in de sociale volkshuisvesting. Ze kent de regels en spelers in de branche. 


 


Veluwezoom 32   -   1327 AH Almere   -   T. 036 530 77 00   -   E. info@corporatieboeken.nl

Copyright Nestas communicatie 2018   -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT   -   Sitemap   -   Privacyverklaring   -   Inloggen