Corporatie Boeken

Over bewegen, het in contact komen van jong met oud en burgerinitiatieven. Leuk voorleesboek voor kinderen en interessant materiaal voor zorg- en welzijnsorganisaties! Bestel het boek Oma zet de buurt op stelten

Boek over het toekomstperspectief voor het grondbeleid van corporaties in het licht van wijzigingen in marktomstandigheden en overheidsbeleid
Nieuw boek over het verantwoord reduceren van bedrijfskosten
Over het verantwoord reduceren van bedrijfskosten - Meer weten?
Handboek voor waarzeggers

Handboek voor waarzeggers: 'Een waarheidszoekende aanpak die zeer welkom is voor functionarissen in de volkshuisvesting' (Openbaar Bestuur, april 2011)

Zorg, economie en de staat

'Intrigerende kost' (Binnenlands Bestuur). Nieuwsgierig? Bestel het boek Zorg, economie en de staat

Klik op de afbeelding om te vergroten

Auteur: Aldert Dreimüller

Over bedrijfsprocessen, balanced scorecards en leiderschap

Wanneer presteert een organisatie excellent? Als we de cijfers mogen geloven is er nog heel wat werk aan de winkel. Uit onderzoek van de European Foundation of Quality Management blijkt dat 45 procent van de werktijd bij bedrijven in heel Europa niet productief is. Verschillende soorten bedrijven, waaronder corporaties, hebben het dus moeilijk.
Daarnaast zijn de kosten van bedrijfsvoering bij corporaties de afgelopen tien jaar jaarlijks gemiddeld met meer dan 10 procent gestegen. Wilt u het tij keren? Met doortastende maatregelen kunt u deze problematiek aanpakken en uw corporatie zo inrichten dat uw organisatie niet alleen doeltreffend, maar ook doelmatig functioneert.

Dit boek biedt daarvoor het handvat door ‘harde’ en ‘zachte’ instrumenten als bedrijfsprocessen, bedrijfsinformatie en bedrijfsvoering met elkaar te verbinden. Alleen dan is het mogelijk om bedrijfskosten verantwoord te reduceren en te beheersen.
In deel A gaat de auteur dieper in op de theorie achter de onderwerpen bedrijfsprocessen, bedrijfsinformatie en leiderschap. Deel B geeft u een praktisch stappenplan om uw bedrijfsprocessen, uw balanced scorecard en uw stijl van leidinggeven goed in te richten en op elkaar af te stemmen.
Grip op bedrijfskosten bij corporaties sluit hiermee aan op de managementserie voor corporaties.

Bestellen

Terug naar Boeken

Terug naar Managementboeken

Over deze website

CorporatieBoeken.nl biedt een variëteit aan boeken/ publicaties die zowel volkshuisvestings- als zorggerelateerd zijn. Nestas communicatie geeft deze boeken/ publicaties in opdracht, in eigen beheer of in samenwerking met andere partijen die werkzaam zijn op het terrein van de volkshuisvesting in de breedste zin van het woord uit. Het gaat om onder meer managementboeken en praktijkboeken.

Nestas communicatie is een onafhankelijk communicatiebureau op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Haar basis ligt in de sociale volkshuisvesting. Ze kent de regels en spelers in de branche. 


 


Veluwezoom 32   -   1327 AH Almere   -   T. 036 530 77 00   -   E. info@corporatieboeken.nl

Copyright Nestas communicatie 2018   -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT   -   Sitemap   -   Privacyverklaring   -   Inloggen